top of page
Liesje Brockley Photograph_8713.jpg

Onze missie

UNION

De balans tussen mannen en vrouwen is volledig zoek geraakt in onze geschiedenis. Mannen waren lang aan de macht, veel controle en misbruik. Ook omdat ze dit zo leerden van generatie op generatie. Vrouwen werden massaal onderdrukt en geminimaliseerd en dat heeft voor veel pijn, littekens, frustratie en kwaadheid gezorgd. Toen kwam de emancipatie en feminisme. Een hele beweging die gelijkheid en gelijke rechten moest creëren, maar dat is volledig doorgeschoten naar een ander extreem. Mannen voelden zich bedreigd in hun macht en mannelijkheid. In een hoekje geduwd. Dus of het werd nog erger en meer misbruik of ze werden super soft en de vrouw begon de broek te dragen.


Vrouwen begonnen over de mannen heen te lopen met veel kabaal, woorden en daden. Eindelijk hadden ze een stem. En het was een dominante stem geworden. Eeuwenlange boosheid die vrijkwam. Onafhankelijk “sterk”, geen man nodig, kunnen en verdienen hetzelfde. Een eeuwige strijd. Collectieve overtuigingen werden gevormd en doorgegeven van generatie op generatie dat mannen onbetrouwbaar, machtsgeil, controlerend en dominant waren. Dus gingen de vrouwen die spelletjes zelf spelen. We hebben de mannen volledig gecastreerd en buiten spel proberen zetten.


Zowel mannen als vrouwen daarbij volledig uit balans en dus uit hun oerkracht. Enkel macht. De wet van de sterkte. Bewijzen. Wantrouwen en controle.

Mannen weten niet meer wat het écht inhoudt man te zijn en vrouwen hebben evenmin een idee wat het is om vrouw te zijn. We hebben dit ook niet geleerd van onze ouders, grootouders en overgrootouders. Dus iedereen doet maar wat.


OVERLEVEN


Een plek waar de overlevingstheorie en de spiegeltheorie samenkomen in Heartcore Union.

Veel vrouwen in teveel mannelijke energie, veel mannen in teveel vrouwelijke energie en geen idee hoe we die balans terug moeten vinden, wat mannen van vrouwen nodig hebben en omgekeerd en hoe we elkaar kunnen aanvullen. Mét elkaar ipv tegen elkaar te strijden en bewijzen. Vastzitten in eindeloze frustraties en vicieuze cirkels omdat we elkaar niet begrijpen. Vaak mondt het zelfs uit in geweld.

Welke plek we dienen in te nemen en toch trouw te blijven aan onze eigen unieke persoonlijkheid. Balans te vinden in onszelf eerst (mannelijke en vrouwelijke energie) en zo balans te kunnen creëren in onze relatie(s).

Zelf komende vanuit en enorm dominante geëmancipeerde vrouwelijke generatielijn heb ik zelf ook niets anders gezien en geleerd. Daardoor leefde ik vooral in overheersende mannelijke energie en liet ik aan mijn partners ook geen enkele ruimte om in hun mannenkracht en leiding te staan. Ik was heel actiegericht, dominant en zelfs arrogant. 

Anderzijds is er Maarten, komende vanuit een gezin waarin maatschappelijk succes, ondernemen en veel werken ten koste van jezelf en anderen de maatstaf was. Iedereen in teveel mannelijke energie wat werken betreft en te weinig vrouwelijke energie wat gezin en relaties betreft. Geen ruimte voor zachtheid, opvang, gezien en gehoord worden en communicatie. Nooit geleerd wat het wil zeggen je mannelijke kracht te belichamen, je ruimte in te nemen en ook niet te begrijpen wie de vrouw is en hoe daarmee om te gaan. 

Een hele weg afgelegd om te begrijpen wat het inhoudt om vrouw te zijn. Wat het voor de mannen inhoudt om man te zijn en wat we van elkaar nodig hebben. Onze eigen innerlijke energieën gebalanceerd om zo tot een liefdevolle éénheid te komen. 

Ook de grote nood aan collectieve heling tussen mannen en vrouwen voelden we doorheen ons eigen proces. Mannen en vrouwen die elks hun verantwoordelijkheid kunnen opnemen voor verleden en heden en een sleutel hebben tot elkaars heling en groei.

Dit besef, onze kennis, ons eigen proces en onze gezamelijke ervaringen komen allemaal samen in onze missie.

Onze hele weg van overleven naar leven hebben van ons de man en vrouw gemaakt die we vandaag zijn en ons de wijsheid heeft gegeven om anderen verder te helpen op verschillende vlakken. Radicale (zelf)liefde en aanvaarding met vallen en opstaan. Perfect imperfect.

HEARTCORE UNION

Er is weinig dat we nog niet hebben meegemaakt op vlak van overleven en relaties, eigenliefde, seks, erotiek, intimiteit, afhankelijkheid, fysieke en emotionele blokkades. Daarbij hoort ook lichaamsbeeld -en bewustzijn, onzekerheid en ziekte. Kortom alles dat verweven is met LIEFDE. Liefde voor jezelf, anderen en moeder aarde. Onze harten zijn gevuld en onze passie is groot voor de liefde in de zeer brede zin van het woord. Verliefd op de liefde. Onvoorwaardelijke LIEFDE en LEVEN. Het boeit ons mateloos. We hebben de overtuiging dat we al die dingen hebben meegemaakt voor een reden.

Dit is ons levensproject. Onze passie en mijn duidelijke missie als tweelingzielen. Deze lessen en wijsheid willen delen met anderen. We willen vrouwen, mannen en vervolgens koppels tot hun kracht, hun kern, hun seksualiteit en hun waarheid brengen. Een gezonde relatie met zichzelf leren hebben en zo ook met de ander. Van overleven naar leven.

Geboren met een helderhorende en helderwetende gave, dat wil zeggen dat ik lichaamstaal, energie, bewegingen en woorden kan vertalen naar gevoel en tussen de regeltjes door kan luisteren en voelen. Ik weet zo waar de blokkades liggen op seksueel, lichamelijk of relationeel vlak. Liefde is een rode draad doorheen onze levens. Alles is verwoven met liefde. De relatie met jezelf en anderen, communicatie, verlangens, vergeving, lichaamsbeeld, ziekte, emoties, afscheid en verlies, veiligheid, intimiteit, erotiek, seksualiteit, Verwachtingen en overtuigingen, dynamieken, afhankelijkheid, zelfzorg, weerstand, triggers en kwetsuren, je innerlijke vrouwelijke en mannelijke energie balanceren, controledrang, jaloezie, je innerlijke vrouwelijke kracht, je missie en passie en zoveel meer.

Onze missie: About
bottom of page